If you can't read this, an online version is available here

 

מופק על ידי ZOOZon ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

      | גיליון מס. 75 |

שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון החדש של זוזון.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי עצמאים ובעלי עסקים קטנים בישראל,
מתפרסם אחת לחודש עם מדורים מתחלפים, ואינו מכיל פרסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.

קריאה מהנה!
צוות ZOOZon



טיפ שיווקי

איך להשיג תוצאות טובות יותר

למה צריך אתר אינטרנט לעסק?


ב
עיקרון, יש שלושה תפקידים עיקריים לאתר אינטרנט:

  1. אתר תדמיתי - מיועד למתג את העסק שלכם, להבהיר ללקוחות מה הבידול ומה היתרונות שלכם בהשוואה למתחרים, ולמה כדאי לעבוד דווקא איתכם. לכל אתר של עסק צריכה להיות גם מטרה תדמיתית. התמונות, האווירה, העיצוב, ורבים מהתכנים באתר (למשל - פרופיל החברה, מידע על הצוות, מכתבי המלצה מלקוחות, סיפורי הצלחה, תעודות מקצועיות, ועוד) משרתים כולם מטרה זאת, ונועדו ליצור רושם של עסק אמין, איכותי ומומלץ, שכדאי להיות לקוח שלו.
     
  2. אתר אינפורמטיבי - מיועד לספק מידע מעניין ללקוחות ולקהלי מטרה נוספים (ספקים, עיתונאים, וכו'). מדובר על מידע מקצועי בתחום שלכם, שהוא מעבר למידע התדמיתי אודות העסק. המטרה של מידע כזה היא למשוך יותר אנשים להגיע לאתר שלכם, להעלות את החשיפה לאתר שלכם, ובכך גם את החשיפה לעסק שלכם. לשם כך, ניתן להוסיף לאתר מאמרים מקצועיים, עלונים, מצגות, סרטונים, מחשבונים, תמונות מעניינות, וכו'. מטרה נוספת היא להקל על לקוחות וספקים לעבוד אתכם, כלומר לספק מידע מקצועי על המוצרים והשרותים שלכם, ועל תהליכי העבודה וההתנהלות מולכם. לשם כך ניתן להוסיף לאתר טפסים, קטלוג מוצרים ושרותים, תיאורים של תהליכי העבודה אתכם, ועוד. הוספת רובד אינפורמטיבי לאתר אינה חובה, אך רצויה ומומלצת תמיד. היא תגדיל את כמות המבקרים באתר, תחסוך לכם הסברים, ובנוסף תשפר גם את התדמית שלכם ותציג אתכם כיותר מקצועיים.
     
  3. אתר מכירתי - מכיל חנות וירטואלית, שניתן לרכוש דרכה ישירות מוצרים ושירותים שונים שהעסק מציע. אתר כזה מתאים בעיקר למכירת מוצרים מדף מוגדרים היטב, כגון ספרים או תוכנות. רק למיעוט העסקים תתאים חנות וירטואלית באתר שלהם. אם לעסק שלכם זה מתאים, כדאי מאוד לשקול זאת בחיוב - שכן חנות וירטואלית יכולה לתרום למחזור שלכם ולהכנסות שלכם, בעלויות נמוכות בהרבה מחנות אמיתית. לצורך זה, יהיה עליכם לרכוש תוכנה מתאימה (להצגת קטלוג מוצרים ולביצוע הזמנות ורכישות באינטרנט), או להקים את האתר שלכם על גבי תשתית קיימת של חנויות וירטואליות (לדוגמא - eBay או וואלה! שופס). לאחר מכן, תצטרכו לקדם ולפרסם את החנות הוירטואלית שלכם ברשת, כדי שיגיעו אליה לקוחות.

דוגמא:  האתר שלנו, חברת ZOOZ הוא אתר תדמיתי (יש בו פרופיל חברה, מידע על הצוות ועל הלקוחות, סיפורי הצלחה, המלצות, ועוד). מכיוון שאנחנו חברת ייעוץ והדרכות לעסקים, חשוב היה לנו להוסיף הרבה תכנים מקצועיים, כדי שיבקרו באתר יותר, וגם כדי שיבינו שאנחנו מקצועיים. לכן הוספנו לאתר מאמרים, 3 עלונים מקצועיים המיועדים לסוגי לקוחות שונים - לזוז, תזזית וזוזון, שאלוני בחן-את-עצמך, המלצות קריאה, מידע על סל השרותים שלנו, מידע על סדנאות, וטופס יצירת קשר. כתוצאה מכל אלה, 20,000 איש מבקרים באתר שלנו בכל חודש, וחלקם יוצרים קשר ומזמינים פעילויות שונות. כל עוד איננו משווקים ספרים או מוצרי מדף אחרים, לא נוסיף לאתר חנות וירטואלית.

 

לסיכום: כל אתר של עסק חייב לשרת מטרה תדמיתית. בנוסף, רצוי שכל אתר כזה יכיל גם רובד אינפורמטיבי. ולבסוף, בחלק מהאתרים יתאים גם לשלב חנות וירטואלית. בין אם אתם שוקלים להקים אתר אינטרנט לעסק שלכם, ובין אם כבר יש לכם אתר, חשוב שתגדירו באופן ברור למה הוא מיועד ומה משלושת הרבדים שהוזכרו (תדמית, מידע, מכירה) לשלב בו, ואחרי זה - עליכם להקפיד לעצב את האתר שלכם בהתאם.

 

 


בדיקה אלמנטרית

בחן את עצמך ואת העסק שלך

אלמנט המים - המשאב האנושי

לפי תפיסת הניהול התכליתי, קיימים חמישה יסודות המאפשרים פיתוח של עסק מאוזן וצומח.
מדור זה מאפשר לך לבחון את העסק שלך לגבי אלמנט שונה בכל פעם.



האם אתם משתמשים במספר סגנונות ניהול, בהתאם לצורך?
(סמן את התשובה הנכונה)

כן       חלקית       לא 



לכול אחד מאיתנו יש סגנון ניהולי שיותר מתאים לאופי ולאישיות שלו.
ייתכן שאתם מטבעכם מנהלים משימתיים, הממוקדים בעמידה ביעדים ובלוחות הזמנים של העובדים. ייתכן שאתם חברותיים, ולכן רגישים לאנשים שסביבכם וממוקדים בעיקר בפיתוח מערכות יחסים עם העובדים. ייתכן שאתם משלבים  - מתייחסים גם ליעדים וללוחות-הזמנים וגם לצרכים האנושיים של העובדים. וייתכן שאתם "רגועים" - כלומר - שומרים מרחק ופחות מעורבים בעבודת העובדים או בניהול יחסים איתם.

 

לא משנה מה סגנון הניהול הטבעי שלכם, אם אתם רוצים להפוך למנהלים טובים יותר עליכם לשלוט בכל ארבעת סגנונות הניהול האלה, ולהפעיל כל סגנון ניהולי מתי שהוא נדרש, בהתאם למה שהמצב דורש. רק בדרך זו להשפיע בצורה אופטימאלית על העובדים שלכם, ולהגיע איתם ליותר הישגים.

ניקח לדוגמא את סטיב ג'ובס, המנהל האגדי של Apple, שנפטר החודש. לסטיב ג'ובס יצא שם של מנהל קפריזי, שצועק על עובדיו ומפחיד אותם. ייתכן מאוד שסגנון הניהול הטבעי שלו היה משימתי. למרות זאת, סטיב שלט היטב בכל ארבעת סגנונות הניהול, והשכיל להפעיל אותם בהתאם לצורך:

  • ניהול "רגוע" - בניגוד לתדמית שלו, בשנים האחרונות סטיב מעט להעיר לעובדיו, ועודד את אנשי הפיתוח ואת מנהלי הפרויקטים ב-Apple להתנסות, לבדוק, לחפש פתרונות בעצמם, בעוד שהוא עצמו התעסק בדברים אחרים. דווקא בגלל שהוא מעט להתערב - כשכבר היה נותן ביקורת או מחמאה העובדים היו מאוד קשובים לו וייחסו לדבריו חשיבות עצומה - שכן זה היה אירוע מאוד נדיר.
  • ניהול חברותי - סטיב ג'ובס היה אדם מאוד כריזמטי, והפעיל את הכריזמה שלו כשרצה להשפיע על אחרים. הוא ידע לגרום לאנשים להרגיש מיוחדים, וידע להניע אותם לפעולה תוך שהוא מתייחס לצרכים הפנימיים שלהם. כשרצה לגייס מנהלים בכירים ולשכנע אותם לעבוד ב-Apple, הוא השכיל לארח אותם בביתו, היה חביב ומקסים איתם, והצליח לשכנע אותם שכשיעברו לעבוד ב-Apple הם יוכלו להתפתח מקצועית, להגשים את עצמם, ולתרום תרומה משמעותית לעולם.
  • ניהול משימתי - סטיב ג'ובס שאף לשלמות, ולא התפשר על פתרונות בינוניים או אפילו טובים. הוא דרש מהעובדים מצוינות בכל מה שהם עושים. כשהיו מציגים לו מוצרים ופתרונות חדשים שפותחו בחברה, אם הוא לא היה מרוצה, הוא היה "מביים" בכוונה התפרצויות של כעס. במקרים אלה, הוא נהג לפטר עובדים על המקום, לצעוק, ולקרוא לעובדים אחרים בשמות גנאי ("מטומטם! אידיוט!!"). זאת הייתה הדרך שלו לזעזע את הצוות שלו, ולגרום לאנשיו לשאוף ליותר.
  • ניהול משלב - לצד דרישות בלתי מתפשרות מהעובדים, השכיל סטיב ג'ובס לחגוג איתם ניצחונות, למשל סיום של פרויקטים מוצלחים. הוא נהג לקחת עובדי פיתוח לתערוכות אומנות מעניינות כדי שיקבלו השראה. הוא גם הכיר באופן אישי מאות מהעובדים שלו, ונהג לפנות ישירות לעובדים בכל הדרגים (גם כאלה שלא היו כפופים אליו), אם עסקו במשהו שהיה לו חשוב מקצועית. בדרכים אלה, הוא שמר על מגע רציף עם עובדיו, בהיבטים המקצועיים וגם בהיבטים החברתיים.

לסיכום, אם אתם רוצים להתפתח כמנהלים, עליכם לשלוט במגוון סגנונות ניהול, ולהפעיל אותם באופן יזום, בהתאם לצורך. זה יתרום להתפתחות האישית שלכם, וגם להתפתחות העסק שלכם. אנו מאחלים לכם הצלחה בכך!

 

 


מופק ע"י ZOOZon ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "זוזון" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.