If you can't read this, an online version is available here

מופק על ידי ZOOZ-ON ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

      | גיליון מס. 70 |

שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון החדש של זוזון.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי עצמאים ובעלי עסקים קטנים בישראל,
מתפרסם אחת לחודש עם מדורים מתחלפים, ואינו מכיל פרסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי. 
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.
 

קריאה מהנה!
צוות ZOOZon


אחד על אחד

ראיון אישי עם בעל עסק

שוקי שטאובר, מחבר ספרי ניהול ועסקים

     
  • אני מספק: ספרי ניהול ועסקים.
  • היסטוריה: התחלתי לכתוב ספרים בשנת 2001. עד אז עסקתי בייעוץ והדרכה בתחומי ניהול, פיתוח ארגוני ומשאבי אנוש. ניהלתי תוכניות לימוד רבות בלימודי חוץ של אוניברסיטאות ומכללות ולצד זה כתבתי בעיתונים ומגזינים מקצועיים, בעיקר בעיתון הכלכלי גלובס. אבל כל העת חשתי שחומר מקצועי טוב יורד לטמיון, עיתון נזרק לפח לאחר קריאתו. אז עוד לא היה אינטרנט שבו נשמרים חומרים לאורך זמן. המסקנה המתבקשת הייתה: ספרים – ספרים נשמרים לאורך זמן. הספר הראשון שכתבתי, "מטבע לצ'ק פוינט", יצא לאור בהוצאת ידיעות אחרונות. רואיינו בו מנהלים בכירים מאד כמו אלי הורביץ, בני גאון, דב לאוטמן, דן פרופר, גיל שוויד ועוד. יציאתו לאור הייתה הוכחת רצינות. נהניתי מאד מהעשייה ורציתי להתמיד בה; אבל הייתה בעיה, במתכונת הקיימת של כותב המקבל תמלוגים מהוצאת ספרים אי אפשר להתפרנס. לכן החלטתי שאמשיך לכתוב ספרים אבל אהיה גם המו"ל. הדבר איפשר לי גמישות עיסיקת מקסימלית. ואמנם, הספר השני, "דרושים", שייצא לאור בשנת 2002 היה כבר במסגרת שיתוף פעולה עם גוף מקצועי הולם – פילת: אותה עת, מכון המיון הגדול בארץ.
  • הכי אוהב בתפקיד: במקרה של כתיבת הספר התשובה כמעט מובנת מאליה, תהליך היצירה. כל ספר שאני כותב מלווה בתהליך למידה אינטנסיבי הכולל מיפגשים רבים עם אנשים מעניינים ובעלי ידע מקצועי עשיר. גם התוצאה הסופית מענגת, כאשר אתה מחזיק את התוצר הסופי ביד ומאוחר יותר רואה אותו על מדפים בחנויות וגם חווה את עצם העובדה שאנשים מגלים בו עניין.
  • הכי קשה בתפקיד: יצירתו של כל ספר כרוכה במיפגשים אישיים רבים, חלקם עם נציגי ארגונים שלא בהכרח יכללו בו. רבים מאנשים אלו הם אנשים עסוקים ולכל אחד מהם תרבות עיסקית שונה. לעיתים אני נתקל באנשים שהתנהלותם לא כל כך תואמת את דפוסי ההתנהלות הנכונים בעיני. הם לא תמיד מחזירים תשובה בזמן שהתחייבו, לאחרים צריך להשאיר מספר הודעות עד שהם חוזרים אליך. זה לא אישי, אתה מבין שכך הם מנהלים את ענייניהם, אבל זה מכביד. צריך לראות את זה כמובן בפרופורציה, אלו צרות של עשירים. אני מעלה את הנקודה גם מתוך מטרה שאנשים יתנו על כך את הדעת.
  • מטרות שאני רוצה להשיג: העיסוק שלי הוא חלק מהחיים כך שאלו לא מטרות שונות אלא, כאלו המשולבות זו בזו. אני לא חותר למטרה ממוקדת, זה לא אופיי. מה שחשוב לי זה ליהנות מהחיים מבלי שהדבר יבוא על חשבונו של הזולת. כל יום שעקרון זה מתקיים משמעו שעשיתי את זה, המטרה הושגה.
  • החזון שלי: המטרות כפי שתארתי אותן הן בעלות מאפיינים "חזוניים". בכל זאת אוסיף עוד קו מנחה נוסף שיש לו משנה חשיבות לעיסוק שלי: אין פשרות על איכות. כל ספר צריך להיות איכותי מכל הבחינות. לא רק תכנים ראויים, אלא גם כתיבה ראויה והפקה הולמת. כך, לדוגמה אשלם סכום נוסף וגם אעכב את ההוצאה לאור עד שלא אהיה בטוח שלא תהיה בספר שום שגיאת עריכה או שגיאת כתיב. עבור ספרי משלמים את מלוא המחיר, לא תמצאו אותם במבצעים ברשתות ואני מחויב לתמורה הולמת. וכמובן לא ארצה ששמי יתנוסס על מוצר שלא נעשה המקסימום כדי להפוך אותו לאיכותי.
  • מקורות לחדשנות: בתחום שלי קל מאד לענות על בקשה כזו, תחילת ההמראה של הספר האלקטרוני. הוא ישנה את כללי המשחק, בוודאי לאנשים כמוני. מחברים רבים תלויים בהוצאות הספרים, אני אמנם מצאתי דרך לעקוף את התלות הזו אבל לרבים אחרים שלא היו מוכנים להשקיע בכך הספר האלקטרוני מציג עתה אפשרויות התפתחות רבות. הוא מקטין בחצי את עלויות ההפקה ויותר מכך את עלויות ההפצה והשיווק.
  • ספר מומלץ: ספרי האחרון, "אני המותג!". אני חושב שהוא ספר טוב.

 


בדיקה אלמנטרית

בחן את עצמך ואת העסק שלך

אלמנט המים - המשאב האנושי

לפי תפיסת הניהול התכליתי, קיימים חמישה יסודות המאפשרים פיתוח של עסק מאוזן וצומח.
מדור זה מאפשר לך לבחון את העסק שלך לגבי אלמנט שונה בכל פעם.

האם אתה ממנף את החוזקות שלך?
(סמן את התשובה הנכונה)

כן       חלקית       לא 



לכולנו יש צדדים חלשים וצדדים חזקים. אבל מה עושים עם זה? איך מנהלים חולשות וחוזקות?

 

תחילה עלינו להיות מודעים לחולשות ולחוזקות שלנו. אם אנחנו לא בטוחים - אפשר לשאול אנשים שמכירים אותנו היטב - במה לדעתם אנחנו מצטיינים, ובמה אנחנו די גרועים. בקשו מהם תשובה כנה, והקשיבו בעיון ובלי להפריע. אחרי שהבנו מה החולשות ומה החוזקות שלנו -  עלינו להפיק לקחים על מנת לתפקד טוב יותר בעבודה ובחיים.

 

את החוזקות צריך למנף: אם למשל אתה כותב נפלא ונהנה מכך - נצל זאת כדי לכתוב מאמרים מקצועיים, תכנים לאתר האינטרנט, בלוג ופוסטים ברשתות חברתיות, ותכנים נוספים שיביאו לקוחות לעסק שלך. כשאתה מתמקד במינוף הכשרונות הטבעיים שלך - העסק מרוויח, וחשוב מכך - אתה מקבל כוחות נפשיים שיסייעו לך להתמיד בעבודה. לרוב איננו משקיעים מספיק בדברים שבאים לנו בקלות. זאת טעות לנהוג כך! דווקא אם נפתח את הכישורים הייחודיים שלנו - נוכל לצבור יתרון משמעותי על פני אחרים. יתרון שנוכל לטפח וליהנות ממנו לאורך כל החיים.

 

מדברים שאנו חלשים בהם עדיף להמנע: אם אתה למשל חלש מאוד במכירות ובשיחות עם לקוחות - עדיף שתמצא מישהו שיחפה עליך, ויעשה זאת במקומך. זה חסר טעם לנסות להיות טוב בהכל. זה רק יתיש אותך, ובהחלט גם לא יועיל לעסק. נכון - לפעמים זה מאתגר להתגבר על חולשות, ולפעמים המציאות גם מחייבת להתמודד עם קשיים. אבל - לפני שאתה מסתער על הקושי - אולי יש מישהו אחר שיעשה זאת בקלות, ובעלות נמוכה? ואם אתה כל הזמן חייב לפעול דווקא ממקום של חולשה - אולי העסק שלך לא מתאים ליכולות שלך, ולשקט הנפשי שלך?

 

בספר "הדבר היחיד שצריך לדעת", מוסבר שכדי ליהנות מקריירה משגשגת, ולשמור על התלהבות, מרץ, ויכולות גבוהות לאורך עשרות שנים, עלינו להתמקד בכישרון הייחודי שלנו, ובייחוד - לסרב לעשות את מה שאיננו אוהבים. המחבר, מרקוס בקינגהם, שימש כנשיא של מכון המחקר הגדול בעולם - גאלופ, וחקר את הנושא לעומק במשך 17 שנה. אנחנו ממליצים לכם בחום להקשיב לו, למנף את החוזקות שלכם, ולהמנע מדברים שאתם חלשים בהם. בהצלחה!

 

 


מי אמר מה

ציטוט שניתן להשתמש בו


"שלוט בעסקיך, או שהם ישלטו בך". 
(בנג'מין פרנקלין)

 

 

 


מופק ע"י ZOOZ-ON ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "זוזון" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.