אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון החדש של זוזון.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי עצמאים ובעלי
עסקים קטנים בישראל, מתפרסם אחת לחודש עם מדורים מתחלפים,
ואינו מכיל פרסומות.
השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר
והמלאכה מרובה. למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.
אנו מספקים:שימוש במערכות הקיימות בעסק למתן פיתרונות מקיפים ומדויקים לפי אופיו וצרכיו של העסק האמור.
פתרונות גמישים המתמקדים בצורכי הלקוח, מבוססים טכנולוגיה ומחשוב.
התאמת פיתרונות הנבנים על בסיס צורכי לקוח ולא "מוצרי מדף".
התמקדות בצרכים של בעלי עסקים קטנים ובינוניים
- שוק זה, לרוב, אינו מכיר את הפוטנציאל הטמון בניהול ממוחשב של הנתונים והמידע העובר בעסק יום יום, שעה שעה.
עסקים קטנים נוטים מחד לדחות אפשרות של שימוש במערכות המחשוב, עקב "פחד" לא מוסבר מפני הלא נודע או לחילופין, מהוצאה גדולה הכרוכה בהתקנת מערכות כאלו בעסק.
אנו מתמקדים במערכות הקיימות לניצול מרבי ולקבלת תוצאות מרחיקות לכת "שהיו תמיד שם" ולא ידעו על קיומן.
.
היסטוריה: NetRun הוקמה לפני כשנתיים ע"י חיים נייברג וטל רוה (חיים עבד כמנהל פרויקטים, טל עבד כמנהל פתרונות יחודיים). בהפסקות הצהריים המרובות שהעבירו השניים יחדיו, הבינו כי הפתרונות של החברות בהן הם עובדים, אינן נותנות מענה מושלם לצורכי הלקוחות. הרצון של שניהם להבנת צורכי הלקוח ומציאת הפיתרון המדויק עבורו, הביאו את השניים לגייס את הידע והניסיון שלהם להקמת עסק עצמאי.
לפני כשנה הצטרפתי (עופר) לניהול השיווק בחברה וכשותף, על מנת להעביר את המסר הייחודי של
NetRun ללקוחות.
.
אוהב בתפקיד:את החיוך של הלקוח אחרי שקבל פתרון פשוט, יעיל וידידותי, ממה שהוא קיבל עד היום.
הכי קשה בתפקיד:
להסביר ללקוח שלפעמים הדרך לפתרון קל, כרוכה בעבודת מחקר מאומצת שלוקחת זמן.
מטרות שאני רוצה להשיג:
להביא לענף המחשוב את רמת האמון והאמינות שהייתי רוצה לקבל מכול ספק שירות אחר.
החזון שלנו:
לאפשר לכל עסק בינוני וקטן באשר הוא, את הכלים והידע לבנות את הבסיס המחשובי עליו יוכל לצמוח - ולדעת שאפשר לקבל שירות אמין ואיכותי ללא צורך בהוצאות גבוהות (ומיותרות) עבור פיתרונות איכותיים.
נקודות ציון
משמעותיות: כאשר אחד הלקוחות הראשונים שלנו, פנה אלינו במייל ורשם לנו את המשפט הבא: "היום אני מבין כמה אני לא יודע. איתכם אני שקט – נושאי המחשוב שלי מטופלים ב- 100%..." זו היתה זריקת עידוד משמעותית המאשרת את הכיוון בו בחרנו
טיפ לעסקים:
הקשיבו ללקוח שלכם עד הסוף. דחו את השיפוט שלכם והקשיבו. הלקוח משוכנע שהוא צודק ועליכם להבין את נקודת המבט שלו לפני שתוכלו להתגבר על התנגדותו.
ספר מומלץ:
אומנות המכירה/פטריק רנואה וקריסטוף מורין. הספר מסייע רבות ללמוד ולשווק ללקוחות ממקום של "הזדהות" ואמונה במוצר. אני כמנהל השיווק של החברה, עשיתי בספר זה שימוש רב. ממליץ גם לכם.
לפי תפיסת הניהול התכליתי, קיימים חמישה יסודות המאפשרים פיתוח של עסק מאוזן וצומח. מדור זה מאפשר לך לבחון את העסק שלך לגבי אלמנט שונה בכל פעם.
האם חשבתם פעם מהו כוחו האמיתי של חזון? (סמן את התשובה הנכונה)
כן חלקית לא
על "כוחו של החזון" דנתי בעלונים הקודמים,
אך משום מה דווקא בשבוע שעבר, בלי מחשבה מוקדמת, הבחנתי שוב בעוצמתו האמיתית, ובכך הייתי רוצה לשתף אתכם.
יום הזיכרון ויום העצמאות, שחלפו לפני ימים ספורים, (ואשר אותי אישית מחברים באופן טוטאלי למהות שלי כאדם, שלי כחלק מחברה, ממדינה... אחת ויחידה). משלבים באופן מושלם, שני קצוות, ליחידה אחת מאוזנת המכילה ערכי יסוד ומוסר אוניברסאליים המאחדים כל אדם באשר הוא:
מסירות, נתינה, הוקרת תודה, שותפות, אחדות, משפחתיות, שמחה, עצמאות, אומץ, גבורה (בודאי תמצאו נוספים). רצף של ערכים, השמים ולו לרגע אחד את האגו שלנו בצד, והופכים אותנו להיות חלק מ- "דבר גדול יותר!"
האם הדבר הגדול יותר הוא החזון? הערכים עליהם הוא מושתת? ואולי זה אנחנו, המאמינים בו והופכים אותו להיות ה"מגדלור"?
בעודי יושבת עם חברים (ומקיימת את מצוות היום - "המנגל"
:-)) - חברים מעדות שונות, ממקומות שונים, אנשים בעלי תפיסות עולם מגוונות שאינן דרות בכפיפה אחת ביומיום, מקבץ של אנשים שכמעט דבר אינו מחבר ביניהם למעט היותם בני אדם, עלה נושא הישרדותה של המדינה ושלנו כחברה.
היות ומקצועי דן בעסקים, חזונות והישרדות אנושית, הופנתה אלי שאלה:
"איך זה יתכן שהמדינה הצליחה להתקיים 61 שנה? איך זה קורה...שה"יצור" הבלתי מוסבר הזה שנקרה "מדינת ישראל", ממשיך ופועם בלב ליבו של העולם?
כדרכי, קודם כול שתקתי... ניסיתי להכיל את השאלות, ולמרות שברוב המקרים הקשורים לתחום עיסוקי, יש לי תשובות, הסתכלתי על חבריי וכל מה שהצלחתי להגיד זה... "רגע"!
נכנסתי למשרד, פתחתי את האינטרנט, והוצאתי באופן אקראי כמה שיותר אינפורמציה בכל הנוגע לחזון המדינה, הכרזת המדינה והקמתה. הדפסתי את הכתוב, חזרתי לחבורה והבטחתי להם תשובה תוך... מספר ימים.
פניתי באופן מיידי לקבלת סיוע מד"ר מושי בן אליעזר עמיתי לדרך, למקצוע, חברי הטוב, וביחד כתבנו את המדור של היום. אז לכם חבריי ולכל הקוראים הקבועים שלי, להלן, זווית אחרת
על "כוחו של חזון".
מושי, בדרכו המקצועית, היסודית והייחודית העניק לי סקירה מרתקת מזווית ראיה מפוקחת, על מהות החזון של "מדינת היהודים", וכך הוא אמר:
"חזון מדינת ישראל, האלמנטים שאני זוכר מילדותי, היו להיות אור לגויים ולקבץ אליה את פזורות ישראל. יש לומר כי המדינה לא הצליחה להגשים חזון זה בעיקר את חלקו הראשון. היא רחוקה מלהיות אור לגויים והפסיקה להיות שכזו גם עבור היהודים. ייתכן כי החזון היה מתחילתו שאפתני מידי ובלתי ישים, אפשר וכי היו וקיימים בעלי עניין שונים במדינה שכל אחד מהם קידם חזון משלו.
חשבתי לי מה מחזיק את מדינת ישראל לאורך השנים והגעתי למסקנה אולי לא מחדשת, כי מה שמחזיק אותה זה חזון חדש למדינת ישראל (שהוגדר תוך כדי הליכה, או מגננה) המוגדר בשתי המשמעויות של
ביטחון ושלום - אשר יש מתח פנימי ולרוב בלתי פתיר ביניהם.
הייתי אומר כי חזונה של ישראל "נדד" מהגדרתו המקורית והוא מתמקד כיום בשני הערכים שציינתי. הגיע הזמן, לאחר ששים ואחת שנים, לפתוח את נושא חזונה של מדינת ישראל לדיון ציבורי מחודש".
זו לא התשובה עליה חשבתי אני, אך ללא ספק היא פתחה דיון פנימי שלי עם עצמי - האם חזון הוא בר שינוי, האם אי הגעה למימושו, הופכת אותו למיותר?
אכן, חזון יכול להשתנות, חזון יכול לקבל פנים חדשות עם הזמן, להתעדכן, לחדש, להיות מודע לסביבה ולצרכים המשתנים.
אז במה מתבטא כוחו?
כוחו מסתבר, אינו בא לידי ביטוי דווקא במהותו, אלא ביכולת יצירת "קהילה תומכת חזון" - אשר מקבלת אותו, מאמינה בו, נאמנה לו, ומשנה אורחותיה תוך כדי הליכה בדרך. מתוך אחדות של "ייעוד" משותף, המבוסס על ערכים משמעותיים, העונים באופן אישי וקולקטיבי על הצרכים האישיים של כל אחד ואחד ועל אלו המשותפים לחיים של "קהילה".
אז, זהו חבריי, זוהי תשובתי, כוחו של החזון אותו אתם בוחרים לעסק (או לחיים), הוא
בשיתוף הסובבים אתכם - העובדים, הספקים, הלקוחות (ובחיים הפרטיים – בני הזוג, המשפחה, החברים).
ברגע שהצלחתם לצרף לשורותיכם את אלו, לגרום להם להאמין, ולחלום ביחד איתכם, להרגיש שייכים. מרגע זה, הסיכוי להגיע אליו, או לפחות ליצור לעצמכם ולעסק את העתיד הטוב ביותר בו תבחרו בכל רגע נתון, הוא אפשרי... כן, אף על פי כן ולמרות הכל.
זכרו - כוחו של החזון אינו בפנטזיה/בחלום שבראשכם, אלא בעשייה יומיומית המתמדת, תוך "גיוס" קהילה "מודעת" הצועדת קדימה לאורו.
ואם כבר בחזון וביום העצמאות אנו
עוסקים:, הרי אין כמו לסיים את המדור באחת מאימרותיו של חוזה
המדינה :
"חלום ומעשה אינם שונים כל כך כפי שנוטים לחשוב, כי כל מעשי בני האדם בחלום יסודם וגם אחריתם - חלום היא. ...ואילו אם לא תרצו הרי כל אשר סיפרתי לכם אגדה הוא, ואגדה יוסיף להיות".
(בנימין זאב הרצל)