If you can't read this, an online version is available here

מגזין לזוז למנהלים

מופק על ידי ZOOZ ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

   | גיליון מספר 41 |

שלום!

אנו שמחים לשלוח אליכם את הגיליון החדש של לזוז.
העלון נשלח כשרות חינם לאלפי בכירים במשק הישראלי,
מתפרסם אחת לחודש עם מדורים מתחלפים, ואינו מכיל פרסומות.

השתדלנו לקצר, מתוך הנחה שזמנכם יקר והמלאכה מרובה.
למעוניינים בהרחבות הוספנו קישורים למאמרים ולמידע רלוונטי.
אנו מקווים כי תמצאו את העלון שימושי. נשמח לקבל תגובות והצעות.

קריאה מהנה!
ארי מנור, מנכ"ל ZOOZ


פרטים

ראיון עם מנהל בכיר

מירה מינס, מנכ"ל, ברליץ

  • מס' עובדים בחברה: 400
  • מס' עובדים בעולם: מעל 15,000 עובדים ב-72 מדינות ברחבי העולם ומעל ל-550 מרכזי לימוד.
  • מס' עובדים תחת אחריותי הישירה: 10
  • אנחנו מספקים: לימודי שפות, הכשרות בין-תרבותיות ופתרונות נוספים (למשל - שרותי תרגום).
  • אני בתפקיד: אני נמצאת בברליץ משנת 2000. בתחילת הדרך עבדתי בפר"ח באוניברסיטת ת"א כרכזת וסגנית מנהלת במשך 5 שנים. בהמשך עברתי לברליץ, התחלתי כמנהלת מרכז לימוד ולאחר מכן התקדמתי לתפקיד סמנכ"ל בו כיהנתי כ-5 שנים. בשנה האחרונה אני מתפקדת כמנכ"ל ברליץ ישראל.
  • אוהבת בתפקיד: שזהו שילוב ייחודי של תפקיד ניהולי עם תפקיד חינוכי, בחברה שהיא מותג בינלאומי. תלמידנו עוברים תהליך של פיתוח עצמי. דרך עבודתי אני מקבלת סיפוק מנתינת פתרון בנושאי שפה או תרבות לקהל לקוחותינו. הידיעה שאני חלק משינוי גדול, שהרי ידיעת שפה משנה חיים, גורמת לי להגיע כל יום לעבודה עם אנרגיות וחדות עשייה. אני חייבת לומר שהעבודה עם הצוות שלי ועם המורים מראה לי שאין סוף למסירות ולאכפתיות שניתן להביא לארגון. 
  • הכי קשה בתפקיד: הריחוק מהשטח. מטבע הדברים רוב סדר היום שלי מוקדש לנושאים ניהוליים והייתי רוצה יותר מגע עם צוות המורים והעובדים הפרוס בכל רחבי הארץ.
  • מטרות שאני רוצה להשיג: אני שואפת להמשיך ולבסס את המעמד האיתן של ברליץ כבית ספר המוביל בארץ ללימוד שפות והכשרות בין-תרבותיות. אני שמה לעצמי כמטרה להיכנס לתחומי פעילות נוספים ולתת מענה לצרכים נוספים של הלקוחות בישראל. אני רוצה לפתוח אופקים חדשים בפני ילדי ישראל להכרה ללימודי שפות נוספות ולעזור בחיזוק יכולתם לדבר אנגלית בביטחון.
  • החזון שלנו: החזון שלנו הוא להוות מקום אחד אשר נותן פתרונות לתקשורת בין אנשים וארגונים שונים בתחום השפה והתרבות. אנו מכוונים לענות על כמה שיותר צרכים אשר צומחים מתוך קהל לקוחותינו (המשתנים עם הזמן). אנו בברליץ רואים עצמנו כארגון שנרתם לקליטת העלייה בכך שמגוון המורים שלנו הינם עולים חדשים העוברים הכשרה ומקבלים מקצוע וארגון חם ותומך. אנו עושים מאמצים ופעולות רבות פנים ארגוניות על מנת להטמיע את החזון ולתרגם אותו לפעולות אשר יקדמו וישמרו אותו .
  • מוצרים מקוריים בתחום: TI- תכנית ה-Total Immersion- זוהי תכנית הדגל של ברליץ, אשר בשנה האחרונה נחלה רבה בקרב אנשי עסקים ומנהלים בכירים. התכנית מקנה לתלמיד את האפשרות לדבר כל שפה חדשה תוך שבועיים. אנו נפגשים עם הרבה אנשים עסקים אשר נמצאים לפני נסיעה חשובה או ביקור חשוב מחו"ל ועליהם לדעת לתקשר בשפה החדשה. כמובן שגם אנשים העומדים לפני קידום בעבודה משתמשים בתכנית ה-TI כקרש קפיצה נהדר. מוצר נוסף אשר היווה פריצת דרך הינו ההכשרות הבין-תרבויות. מעבר לידיעת השפה, גורם אשר מהווה מחסום כבד, הינו חוסר הכרות עם התרבות של האנשים עימם אנו עושים עסקים, לפעמים עד כדי טרפוד עסקה.
  • מקורות לחדשנות: אנחנו קוראים את מפת השטח העכשווית כמו גם העתידית, ומתאימים עצמנו אל צרכים אלו. לדוגמא, עקב העיסוק הרב בשנה האחרונה עם עולם העסקים בסין יצרנו קורסים וסדנאות הממוקדות בסין. אנו קשובים לתלמידים שלנו, והם מהווים עבורנו את המראה הטובה ביותר והביקורת האמיתית. המורים שלנו מגיעים מכל העולם, מתרבויות שונות, ואנו מאוד שמחים כאשר צוות המורים שלנו מעלה רעיון חדש ומעניין.
  • ספר מקצועי מומלץהזכות לנהל / אור-לי פקר בהוצאת פקר הוצאה לאור בע"מ. הספר מעלה לדיון את סוגיות המהותיות בעולם הניהול, ומציע גישה הגיונית וישימה לשיפור משמעותי באופן התנהלותם של מנהלים.
  • לתגובות: [email protected]
  • מעוניינים להתראיין?: צרו קשר
  • מידע על סדנת מצוינות בשרות לקוחות מופיע כאן (עמ' 25 בחוברת PDF)

השכלה

ספר מנהלים שחובה לקרוא

הספר

הספר / אליעוז רבין / הוצאת אופוס

התפרסם במגזין TheMarker , פברואר 2008, בטור "תולעת ספרי ניהול"
את הטור כותב ארי מנור, מנכ"ל ZOOZ 

 

לאליעוז רבין ניסיון רב בשיווק ומכירות. בין היתר הוא שימש בעבר כראש אגף ביטוח החיים בחברת הפניקס, כסמנכ"ל שיווק ומכירות בביטוח ישיר, וכמנכ"ל בנביעות, בידיעות תקשורת ובאוטוסרב. אליעוז, שאינו מנהל שיגרתי, כתב כעת ספר חדש בהוצאת מטר, המהווה מדריך מעשי לעוסקים בניהול שיווק ומכירות. אליעוז כתב את ספרו מתוך אהבה גדולה לעשייה השיווקית, ובעיקר מתוך הנאה, הומור, וקריצות לכל הכיוונים.

כך למשל - הוא קרא לספר שלו בשם היומרני "הספר" (ומייעד אותו לכל אלה שרצו "לעבוד לפי הספר" ולא ידעו איפה "הספר" הזה נמצא). הוא גם שילב בספר הומור וקטעי נונסנס, וציטוטים ומראי מקום דימיוניים ומופרכים בעליל (בהתאם לאמונתו שמילים לא חייבות להישען על עובדות, אלא להיפך – הן בוראות מציאות חדשה). אליעוז אף מפציר בקורא לפתח תובנות חדשות ולא ללכת באדיקות בעקבות הנאמר בספר. בהקשר זה, הוא מצטט את גרוצ'ו מארקס: "אלו העקרונות שלי! אם הם לא מוצאים חן בעיניכם – יש לי אחרים!".

התובנות בספר מאתגרות ומפתיעות. למשל – בתחום ניהול המכירות: אליעוז מפציר בקוראים לא לשלם עמלות ובונוסים על עמידה ביעדים לאנשי מכירות! למה לא? ברמה העקרונית – אליעוז טוען שאיש מכירות עם משכורת קבועה וטובה ישמח לתרום את חלקו לארגון, בעוד שתשלום עמלות הופך אותו למנותק ומנוכר מהארגון. ברמה המעשית – יעדים דווקא מורידים את ממוצע המכירות... יעד ברור ימריץ רק את אנשי המכירות שמתקרבים אליו ממילא, בעוד אלה שהישגיהם גבוהים בהרבה ימכרו פחות (יותירו מכירות זמינות לבונוס של הרבעון הבא) ואלה שהישגיהם נמוכים בהרבה רק יתייאשו מהיעד וזה יפגע בביצועים שלהם.

לדברי אליעוז, עדיף למדוד אנשי מכירות על פעילות ולא על תוצאות. למשל, למדוד כמות פגישות ביום, כמות מכירות ביום, וגודל הזמנה ממוצעת. ואם כבר מתגמלים אותם על תוצאות – עדיף לעשות זאת במסגרת מבצעים של שבוע (מרתונים) – בלי להציב יעד ברור – כך שהם יתאמצו מאוד כי לא ברור מתי היעד הושג. פרק שלם בספר עוסק בניהול מרתוני-מכירות תוך דגש על המצאת עולם של פנטזיה (בלי יעדים ברורים) שיאתגר את אנשי המכירות. אליעוז, שפיתח בעצמו את מרתון המכירות הראשון בישראל, משתף את הקורא בלקחים ממספר מרתונים מוצלחים, בהם הוגבר קצב המכירות פי עשר ויותר.

פרק אחר בספר מסביר למה עדיף להשקיע בתהליכים ולא בעובדים. תהליך טוב ויעיל מספק ללקוחות פתרון משביע רצון, ומייתר את הצורך להכשיר עובדים כדי שיטפלו בתלונות וישרתו את הלקוחות. לדוגמא – מכשירי כספומט אפשרו ללקוחות הבנקים למשוך כסף תוך דקה או שתיים, בשרות עצמי, במקום לעמוד 15 דקות בתור ולקבל שרות מהעובדים, טובים ככל שיהיו. לקוחות, טוען אליעוז, מוכנים בהחלט לשרת את עצמם, אם זה מייעל את התהליך. לראייה, רשת ארקפה מחייבת את הלקוחות לעמוד בתור אחד להזמין, ובתור שני על מנת לקבל את הזמנתם, ועדיין מספקת חווית שרות טובה מאוד בעיני הלקוחות. באופן דומה, אם חברת הביטוח מחזירה אוטומטית לסוכניה דוחות פוליסה שאינם "מלאים" (עם כל הפרטים הנדרשים) – נחסך אגף שלם של מנהלי כספים לחברת הביטוח, ובנוסף הסוכנים מקבלים את עמלתם והפוליסה נכנסת לתוקף ומגיעה למבוטחים - תוך יום-יומיים במקום תוך שבועות.

"הספר" כולל תובנות חשובות לא פחות על תקשורת שיווקית (למשל – איך לפנות ללקוחות בשפה שהם מבינים, במקום בשפה המקצועית), על איך להמריץ עובדים ע"י מניעת הסיפוק שהם מייחלים לו (למשל – מי שחושק ביוקרה – שיתאמץ על מנת לזכות בשיחה עם המנכ"ל), על איך לפתח מותג (בלי לשלם מיליונים לחברת מיתוג), ועוד ועוד.

"הספר" יהיה מהשנה הבאה ספר חובה לתלמידי מנהל עסקים באונ' ת"א, ומומלץ לקריאה גם אם אינכם סטודנטים. זהו ספר מיוחד ומעורר מחשבות, גם אם הוא משובץ בהומור ולמרות שחלק מהנאמר בו שנוי במחלוקת ולא תמיד יעבוד. אל תטעו – הספר מבוסס על המון ניסיון מעשי, ויכול לשנות את הדרך בה אתם פועלים ולהוסיף הרבה מאוד לשורת הרווח שלכם. תולעת ספרי הניהול נהנתה, החכימה, וכבר השתנתה קצת. כעת תורכם לחשוב, להפנים, ולהרוויח. 

 


המצאה

חידוש עולמי שהפתיע את השוק ואת המתחרים

הפתעה בסיבוב

מברג פיליפס ובורג פיליפס נרשמו כפטנט בארה"ב בשנת 1936 ע"י היזם והממציא הנרי פיליפס. ההמצאה הזו, שבסיסה הוא הכפלה של החריץ בבורג הרגיל, וצורה של צלב בבורג ובראש המברג, הניבה שתי תועלות עיקריות. ראשית, קל היה יותר למָרְכֵּז את המברג על הבורג, ולמנוע בריחה של המברג לצדדים. שנית, החריצים בבורג פיליפס המקורי היו שטוחים למדי, וזה מנע הידוק חזק מדי של הבורג. המברג פשוט התנתק מאחיזתו בבורג כשההברגה הייתה חזקה מדי.

 

הנרי פיליפס אף הקים את חברת הברגים פיליפס, אך לא ייצר ברגים בעצמו. במקום, הוא פנה לחברת American Screw, והגיע איתה להסכם שהיא תייצר ותשווק את הברגים שהוא המציא. היישום הראשון של ברגי-פיליפס היה בתעשיית הרכב, שכן הברגים החדשים אפשרו לזרז את קצב הייצור ועדיין לשמור על הגימור של המכוניות. ב-1940 כל יצרני המכוניות בארה"ב כבר עבדו עם ברגי-פיליפס.

 

הברגים החדשים התפשטו גם לתעשיות אחרות, והמשיכו להתפתח בהתאם לצרכים (למשל - לבורג עם חריצים עמוקים יותר, שניתן להדקו דווקא חזק יותר מבורג רגיל). למרבה האירוניה, ההצלחה הרבה של הברגים דווקא הזיקה לממציא. השימוש בברגי-פיליפס נעשה כה נפוץ, עד שבשנת 1949 הנרי איבד את הפטנט שלו, שהפך לנחלת הכלל. לא תמיד פירות ההצלחה הם באמת מתוקים...

 


מופק ע"י ZOOZ ייעוץ והדרכה | 09-9585085 | [email protected] | www.zooz.co.il

להרשמה לעלון "לזוז" - לחץ כאן.
להסרתכם מרשימת התפוצה לחצו כאן.